قسمت های سریال طوبی | جزئیات سریال طوبی

به گزارش سرویس خبری ایران فوری سریال طوبی یکی از فیلهای جدید صدا و سیما میباشد. سریال طوبی از شبکه یک پخش میشود و برای خیلی از افراد داستان جالبی دارد. این برنامه با ژانر درام علاقه خیلی از مردم را به خودش جلب کرده است. سریال طوبی بازیگران خوبی را در خودش دارد و در حال نقش آفرینی هستند.

تعداد قسمت‌های سریال طوبی را در اندیشه معاصر ببینید

این سریال در ۵۳ قسمت تهیه شده و هر شب از شبکه یک سیما پخش می‌شود. تماشای این سریال، تجربه‌ای طولانی اما هیجان‌انگیز برای علاقه‌مندان به داستان‌های تلویزیونی خواهد بود.

زمان پخش سریال طوبی

سریال طوبی هر شب در ساعت ۱۵:۲۲ از شبکه یک سیما پخش می‌شود. این زمان برای بسیاری از مخاطبان، فرصت مناسبی است تا پس از یک روز پرکار، به تماشای سریال محبوب خود بنشینند.

سریال طوبی

ساعت پخش تکرار سریال طوبی

برای کسانی که نمی‌توانند سریال را در زمان اصلی پخش آن تماشا کنند، شبکه یک سیما دو بار در روز بعد، تکرار این سریال را پخش می‌کند.

ساعات تکرار سریال طوبی به شرح زیر است:

۱:۳۰ بامداد و ۱۱:۰۰ صبح

بازیگران سریال طوبی

نکته قابل توجه همکاری دوباره سعید سلطانی با داریوش ارجمند است که در چند فصل «ستایش» نقش محوری را به‌عهده داشت و پیش از این در سریال «یاور» دیگر اثر این کارگردان نیز حضور داشت. او البته این روز‌ها نقش هانی‌بن عروه را در «نامیرا»‌ی شهریار بحرانی هم بازی می‌کند که احتمالاً در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد.

نقش محوری و یا به‌عبارتی بازیگر اصلی سریال «طوبی» امین زندگانی است، بازیگری که سال گذشته نقش اول سریال «حبیب» را بازی می‌کرد که تولید مشترک ایران و سوریه بود و به‌تازگی نمایش «هفت‌خان اسفندیار» را روی صحنه تئاتر داشت.

نام فریبا متخصص هم در فهرست بازیگران سریال «طوبی» دیده می‌‎شود که از بازیگران پرکار تلویزیون به‌شمار می‌رود که سریال‌های «بازپرس» و «محرمانه» را روی آنتن داشت و اغلب در رادیو فعال‌تر است. همچنین «هومن برق‌نورد» که با سریال «زیرخاکی» و «رحیل» در آنتن شبکه یک و سه سیما ظاهر شد. او در حالی جلوی دوربین سعید سلطانی حاضر شده که اولین تجربه همکاری او با این کارگردان کهنه‌کار محسوب می‌شود.

یکی دیگر از بازیگران اصلی این سریال، شبنم قربانی است که در ایام جشنواره فیلم فجر توانست با فیلم «مجنون» برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را شود. او در این فیلم سینمایی که به کارگردانی مهدی شامحمدی ساخته شد نقش همسر شهید زین الدین را در کنار سجاد بابایی بازیگر این نقش ایفا کرد و توانست برنده سیمرغ بلورین شود.

بازیگران دیگری هم به‌تناسب فیلمنامه و پلان‌های جدید وارد داستان شده‌اند و این عاشقانه تاریخی را شکل می‌دهند./خبربان

داستان سریال طوبی چیست؟

داستان «طوبی» در آستانه پیاده روی اربعین پخش می‌شود و محتوایش نیز با این موضوع ارتباط دارد.

این سریال از داستان کتاب اربعین طوبی اثر محسن امامیان اقتباس شده است.

داستان این کتاب که برگزیده «جایزه جهانی اربعین» هم شده، درباره زندگی زنی است که بخش عمده‌ای از تاریخ معاصر ایران و عراق را به چشم دیده است.

زمانی‌که داعش به عراق حمله کرده، تا نزدیکی کربلا هم آمده است و مردم شمال عراق آواره شده‌اند.

طوبی پیرزنی شیعه و ایرانی الاصل و اهل بصره، که بعد از سال‌ها بی‌خبری از فرزند مفقودالاثرش حسن، تصمیم می‌گیرد پای پیاده به کربلا برود و از امام‌حسین (علیه السلام) کسب تکلیف کند.

در کتاب شخصیت طوبی داستان زندگی خود را در مسیر پیاده روی اربعین از بصره تا کربلا برای نوه هایش تعریف می‌کند.

متن داستان این کتاب ۴۰ گام دارد و در هر گام با دستمایه قرار دادن داستان زمان حال طوبی و پیاده روی او به سمت کربلا با رجوع به گذشته، نوجوانی، جوانی و میان سالی او که در بر دارنده حال و هوای بخش‌هایی از تاریخ معاصر دو سرزمین ایران و عراق است روایت می‌شود./افکار نیوز

اقتباس از کتاب «اربعین طوبی»

اول اینکه «طوبی» سریالی اقتباسی محسوب می‌شود و براساس کتاب «اربعین طوبی» نوشته سید محسن امامیان ساخته شده است. این داستان توسط نویسنده ۴۴ساله آن در سال ۱۳۹۵ نوشته شده است و حالا بعد از ۸ سال نسخه نمایشی آن روانه آنتن می‌شود. داستان درباره دختری به‌نام طوبا است که در دهه ۱۳۳۰ به عراق می‌رود و آنجا ازدواج می‌کند.

حوادث متعدد میان ایران و عراق بر زندگی او تأثیر عمیقی می‌گذارد و نهایتاً او راوی زندگی پرفرازونشیبش در جریان راهپیمایی اربعین برای خانواده‌اش است، داستانی که با اساسی برگرفته از واقعیت در فضایی دراماتیزه ساخته و پرداخته شده است.

اهمیت اقتباس در حوزه نمایش

بی‌تردید اقتباس یکی از ظرفیت‌های بزرگ در حوزه نمایش محسوب می‌شود و هر زمان سازندگان آثار نمایشی به‌سمت استفاده از اقتباس رفته‌اند، نتایج خوبی به دست آمده است، شاخص‌ترین آنها سریال «قصه‌های مجید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی و به‌کارگردانی کیومرث پوراحمد است که در سال ۱۳۶۹ ساخته شد و اقبالی فراگیر یافت.

نکته حائز اهمیت در حوزه اقتباس این اثر توجه به مسئله روز یعنی راهپیمایی اربعین و اتحاد دو ملت ایران و عراق تحت لوای عشق به حضرت اباعبدالله حسین‌بن علی علیهما السلام است. متأسفانه با وجود ظرفیت بالای راهپیمایی اربعین، آثار نمایشی ما در این حوزه بسیار فقیر و در حد فیلم‌هایی مانند «هیهات» مانده است./ترفند باز

پتانسیل جذب مخاطب در عراق

منظرگاه دیگر استفاده از ظرفیت عظیم جذب مخاطب در همسایه غربی‌مان، عراق است. ساخت و پخش «مختارنامه» با گذشت ۱۵ سال همچنان این شخصیت تاریخی را برای عراقی‌ها بیش از قبل محبوب کرده است و به‌واسطه همین سریال، مزار وی در کوفه آباد شد و رونق گرفت.

پتانسیل چندوجهی اربعین می‌تواند علاوه بر التیام‌بخشیدن به زخم‌های جنگ هشت‌ساله، محورهای مشترک بزرگ دو طرف را فعال کند و وجوه اشتراکات فرهنگی را با توجه به تعریف ایران فرهنگی بازمهندسی کند. یادمان باشد که عراق همواره جزئی از ایران بزرگ فرهنگی بوده و هست. وجود تیسفون، پایتخت هشتصدساله اشکانی و ساسانی در این کشور و نمادهایی مانند مزار سلمان فارسی، یار ایرانی حضرت پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم، عراق را عملاً بخشی جداناپذیر از فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کرده است، بنابراین، ساخت سریال‌های مشترک به تقویت این نگاه منجر خواهد شد و «طوبی» یکی از همین سریال‌ها در راستای استراتژی فرهنگی بین‌المللی ما تعبیر می‌شود.

منبع:اندیشه معاصر

دکمه بازگشت به بالا